Historia

Päätös Tampereen Kauppaseuran perustamisesta viimeisteltiin vanhaan kauppiastapaan lyömällä kättä päälle öisellä Hämeenkadulla loppuvuodesta 1885.

Ajatus sai alkunsa kauppias K. Hjortin illanistujaisissa, kun mietittiin mistä Kauppayhdistykselle ja Käsityö- ja tehdasyhdistykselle saataisiin yhteinen kohtaamispaikka.

Uuden seuran perustava kokous pidettiin salaseuran tapaan 24 miehen voimin 28.2.1886. Näin Tampereen Kauppaseura oli perustettu mies ja ääni -periaatteella.

Seuran myötä jäsenet saivat oman paikan kehittävälle keskinäiselle kanssakäymiselle, monenlaisille harrastuksille ja miellyttävälle yhdessäololle sekä mahdollisuuden keskustella kauppaa, teollisuutta ja kulttuuria koskevista asioista.

Seuran toiminta on tallennettu neljään historiikkiin: 50-, 60-, 100- ja 125-vuotis historiikit muistavat kaiken seuran toiminnasta!

Tampereen Kauppaseura tänään

Kauppaseura toimii vielä tänäkin päivänä vuoropuhelun edistäjänä sekä jäsentensä kesken että ympäröivässä yhteiskunnassa. Seura palvelee kilpailukykyisesti jäsenkuntaansa ja tarjoaa jäsenilleen antoisia ja myönteisiä kokemuksia.

Tampareen Kauppaseura on haluttu yhteisö, johon liitytään sen arvopohjan, tarjoamien mahdollisuuksien ja klubitoiminnan vuoksi. Seuran toimintaperiaatteita ja arvoja ovat yksilön arvostaminen, yhteisöllisyys, rakentava ja kunnioittava käyttäytyminen sekä ennakkoluulottomuus, vuorovaikutus, yhteistyö ja paikallisuus.

Seuran jäsenmäärä on kasvanut ja monipuolistunut viimeisten vuosien aikana tasaisesti ja seura on taloudellisesti vakaalla pohjalla.